ART
Cultura 08/02/2012

La Fundació Tàpies obrirà tot el cap de setmana a preus populars

En dos dies hi van passar 11.000 persones, per això s'ha allargat l'homenatge ciutadà dos dies més

Efe
1 min

BARCELONALa Fundació Antoni Tàpies obrirà excepcionalment durant tot el cap de setmana, amb entrades a un preu simbòlic de tres euros, perquè els ciutadans que ho desitgin, especialment de fora de Barcelona, puguin homenatjar allà el pintor, mort dilluns als 88 anys.

El president de la Fundació, Xavier Antich, ha explicat que davant la massiva afluència de persones de dimarts i dimecres –unes 11.000 persones–, la institució ha decidit obrir les portes dissabte i diumenge amb les obres que s'han escollit per a aquesta ocasió, entre les quals destaca Terrós, un llenç del 1984, de la col·lecció privada de la família i que al·ludeix "la mort de la vida". També hi haurà el llibre de condolències a disposició el públic.

D'altra banda, Xavier Antich ha avançat que s'està treballant en l'homenatge públic que es durà a terme al març, mentre la directora de la Fundació, Laurence Rassel i Miquel Tàpies, fill de l'artista, estan preparant per a aquest any l'exposició Tàpies i el cos, amb obres de l'última dècada, d'entre l'any 2000 i el 2011, relacionades amb el cos humà. Respecte a la gran retrospectiva comissariada pel valencià Vicent Todolí per a l'any 2013, Xavier Antich ha assenyalat que només s'exposaran obres de les col·leccions privades de l'artista, que abans no havien estat exhibides amb la intenció d'oferir al públic "un Tàpies nou".

stats