Música

Antònia Font, Bauchklang o Sílvia Pérez Cruz sonaran a l'(a)phònica de Banyoles

El festival de la veu arriba a la vuitena edició i es consolida amb una àmplia oferta de concerts gratuïts i l'aposta per diferents estils musicals

El festival (a)phònica de Banyoles, que se celebrarà del 24 al 26 de juny, arriba a la vuitena edició. La cita de la veu té com a objectiu presentar artistes amb una llarga trajectòria i altres de menys coneguts, i aquest any ha apostat pels ritmes variats com el fado, el soul, el pop, el rock o el jazz.

Antònia Font encapçalen un cartell de veus destacades com la de Sílvia Pérez Cruz, que al costat del contrabaixista Javier Colina interpretarà el seu últim disc; o la de la cantant i actriu Najwa Nimri, sensual, subtil i carregada de silencis.

El grup austríac Bauchklang oferirà un concert a cappella sorprenent: amb les veus s'aproximen a estils com l’electro i el drum & bass. Una altra aposta eminentment vocal és la dels Vocal Tempo. Entre els espectacles, destaquen Ojos de mil años, l'homenatge del festival al poeta Miguel Hernández, o l'actuació dels Cor de Teatre intepretant una particular operetta.    

Els The Pepper Pots i La iaia s'afegeixen a la llista de propostes musicals de l'(a)phònica. Un total de setze concerts –75% dels quals són gratuïts–, a més de les activitats paral·leles, consoliden un festival que l'any passat va aplegar més de 15.000 assistents.