MÚSICA
Cultura 22/06/2012

Antònia Font presentarà el nou disc al Mercat de Música Viva de Vic

Avui s'ha presentat el cartell de la 24ena edició de la fira amb setanta actuacions i una secció professional que vol donar resposta a les necessitats del mercat musical

Laura Serra
2 min
Els Antònia Font en una actuació al festival de la Fnac

BarcelonaAquest migdia el director musical Marc Lloret ha presentat el cartell del Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) que tindrà lloc del 12 al 16 de setembre. El mercat perd l'accent tradicional centrat en la 'world music' i la fusió d'estils i aposta per fer un repàs exhaustiu a les propostes nacionals que presenten novetat i que poden tenir millor sortida al mercat català, estatal i internacional. També s'ofereix com a punt d'entrada a l'Estat d'espectacle internacionals singulars.

Per al gran públic i per animar el Mercat –amb concerts gratuïts–, a la plaça Major hi han programat, divendres Els Catarres, L.A., Love of Lesbian; i dissabte Txarango, El Puchero del Hortelano i La Pegatina. Al Sucre, es faran tres nits temàtiques, dijous amb rock electrònic (Guillamino, Dorian), dissabte amb fusió urbana (Gertrudis, Mo'Horitzons) i dissabte hip hop dance amb grups com Little Pepe.

En la part professional del Mercat, que té una importància clau com a lloc de trobada del sector de tot l'Estat, amb 750 programadors acreditats, es crearan nous espais, noves trobades 'speed meetings' i es faran diverses activitats sectorials durant el dia. A més, el premi Puig Porret canvia de direcció i en comptes de premiar una proposta d'èxit, premia projectes musicals que per manca de recursos no es podrien tirar endavant.

També pensant en ells s'han programat la majoria de grups. D'una banda, hi ha propostes que estrenen disc o en fan la presentació. És el cas d'Antònia Font, que estrenarà el nou disc, Mayte Martín, que inaugurarà el certamen, o grups com Raydibaum, Kejaleo, Astrio, Zenet, Maria Rodés, Prats o els concerts del Minimúsica. També hi ha propostes per les quals aposten per donar més visibilitat, cas Renaldo y Clara, Amatria, Vrak trio, Maïa Vidal, els osonencs Mates Mates o Fira Fem. I per últim hi ha un bloc de propostes espanyoles o internacionals que posen per primer cop el peu al circuit català: La Negra, GAF, Petti, Rebecca Gates, Escalandrum, entre d'altres.

Marc Lloret ha insistit en la necessitat de donar sortida al mercat a la majoria de grups catalans i de ser "eficients" a l'hora de fer la programació, buscant el rèdit de totes les activitats. El conseller Ferran Mascarell ha dit que el MMVV bàsicament ha de ser "una eina útil per al sector".

stats