Pop
Cultura 22/03/2011

Nou disc d’Antònia Font, el 12 d’abril

La banda mallorquina Antònia Font treurà nou disc al carrer el proper 12 d’abril i amb un títol molt seu, 'Lamparetes'. S’ho editen ells mateixos sota el segell Robot Innocert Companyia Discrogràfica. Amb el nou treball de Manel, és la gran notícia musical de l'any.

A. Gomila
1 min
Antònia Font vestits d'exploradors

BarcelonaTres anys i mig desprès de Coser i Cantar (Blau-Discmedi, 2007), Premio De la Música 2008 al Mejor Álbum del Año, Premi de Cultura de la Generalitat de Catalunya i causa motriu d’una gira que, amb localitats exhaurides, va omplir auditoris tan emblemàtics com el Gran Teatre del Liceu (Barcelona), el Teatro Fernando De Rojas (Madrid) o el Teatro Victoria Eugenia (Donosti), la banda mallorquina buida totes les incògnites que el seu silenci hagi pogut plantejar. Feia cinc anys, a més, que no editaven disc d’estudi, des de Batiscafo Katiuscas (2006).

A més, han decidit llençar-se a la piscina i autoeditar-se a través d'un segell propi, Robot Innocent. Un camí que estan seguint molts músics de pop-rock catalans i espanyols.

Pau Debon (veu), Joan Miquel Oliver (guitarra i composició), Jaume Manresa (teclats), Joan Roca (baix) i Pere Manel Debon (bateria) no només guarden fidelitat al seu univers sinó que l’expandeixen en catorze cançons. El primer single es diu Clint Eastwood i reten homenatge al gran realitzador nord-americà.

La rigorosa estrena en directe de Lamparetes serà el 26 d’abril a casa seva, al Teatre Principal de Palma, amb les entrades exhaurides. I pocs dies després el podrem sentir a Barcelona, en tres dates consecutives –fruit de la demanda– al Casino l’Aliança del Poblenou, en el marc del Festival de Guitarra, el 28, 29 i 30 d’abril. Només hi ha seients disponible per al tercer.

Seguiran cites festivaleres a l’In-Somni de Girona (6 de maig), al PopArb d’Arbúcies i al Cruïlla de Barcelona (8 i 9 de juliol). El 24 de maig tocaran a Madrid.

stats