Cultura 05/07/2011

Antonio Gala anuncia que pateix càncer

L'escriptor diu a la seva columna d''El Mundo' que intentarà "defraudar la mort un cop més"

Efe
1 min

MadridL'escriptor Antonio Gala ha reconegut avui públicament que pateix "un càncer de difícil extirpació" i que rep un tractament de quimioteràpia i radioteràpia. En la seva columna al diari El Mundo, "La tronera", l'escriptor assenyala que l'evolució de la malaltia li impedeix sotmetre's a una intervenció quirúrgica, cosa que "hauria preferit".

L'autor de novel·les com Manuscrito carmesí i La pasión turca considera que "tot sembla interminable, monòton, invasiu... Menys la vida: ja no tenia edat de noves experiències". "Les noves experiències m'arriben tard. Tractaré de defraudar la mort una vegada més: la darrera", diu, en al·lusió als anteriors "salvaments quirúrgics" als quals ha estat sotmès. La malaltia "és un camí incòmode, que duu o no a la mort amb o sense rapidesa", apunta l'escriptor i assegura que està "en bones mans".

Gala, que no diu quina mena de càncer pateix, afirma que està immers en "un llarg puteig", com defineix el seu doble tractament de quimioteràpia i radioteràpia, que li fa sentir que el seu cos és "el camp de batalla d'una guerra".

stats