Publicitat
Publicitat

Antonio López: “No es pensin que sóc un gandul"

El pintor explica a 'El País' que ha estat treballant paral·lelament en diferents projectes durant aquestes dècades

Antonio López va presentar ahir el quadre que ha estat realitzant de la família reial al llarg de vint anys, i que ha conclòs quan el rei Joan Carles ja ha renunciat al seu càrrec a favor del seu fill. En una entrevista a El País, el pintor defensa avui aquesta tardança. "Feia molt de temps que no treballava amb persones. Si es fixen en la meva obra de les últimes dècades, els meus quadres estan plens de paisatges. La naturalesa o les escenes urbanes, sempre sense gent, estan en el nucli de la meva obra. Feia moltíssims anys que no feia retrats. Ha estat bo reprendre la relació amb les persones, però també molt difícil". I explica que durant aquest temps no només ha fet aquest quadre, sinó altres molts projectes: "No es pensin que sóc un gandul", diu en broma.

També lamenta les crítiques rebudes pels 300.000 euros que va cobrar pel quadre. "Lamento que no es parli de la qualitat del treball i es busquin escàndols. És un problema de menyspreu de la cultura. No m'agrada aquesta lleugeresa i frivolitat a l'hora de tractar les coses. Caldria preguntar-se si es necessita o no la cultura".

'Retrat de la família de Joan Carles I' estarà exposat des d'avui al Palau Reial de Madrid dins la mostra 'El retrato en las colecciones reales. De Juan de Flandes a Antonio López'.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT