Dansa
Cultura 11/04/2011

Antonio Najarro dirigirà el Ballet Nacional d'Espanya

Guardonat amb el premi Max com a Millor Intèrpret Masculí de Dansa del 2010, el ballarí pren el relleu de José Antonio Ruiz

Efe
1 min

MadridEl ballarí i coreògraf madrileny Antonio Najarro assumirà l'1 de setembre la direcció del Ballet Nacional d'Espanya. Najarro, premi Max de les Arts Escèniques al Millor Intèrpret masculí de dansa del 2010, substitueix José Antonio Ruiz, com ha anunciat avui la ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde.

El Consell Artístic de la Dansa ha seleccionat Najarro entre les setze candidatures presentades, onze de les quals eren d'homes. La proposta del ballarí és "integradora", té com a objectiu la "trancisió fluïda i harmònica" per integrar tots els estils de la dansa espanyola i vol potenciar la presència d'intèrprets i coreògrafs del gènere, per combinar repertori i nova creació.

La ministra ha destacat la voluntat que el BNE sigui "un aparador per la resta del món" en què les dificultats econòmiques siguin "cobertes amb talent". Najarro ha assenyalat que vol donar projecció al Ballet, captar un públic més jove i fer "temporades estables" a Madrid.

Najarro va ser ballarí del BNE entre 1997 i el 2002 i fa vuit anys va crear la seva pròpia companyia. "Em fa molta il·lusió prendre el relleu del meu estimadíssim José Antonio, el reponsable que la meva formació hagi seguit aquest camí", ha explicat. Malgrat que en la seva companyia el ballarí ha optat per barrejar gèneres tan diferents com el patinatge o el flamenc ha destacat que "el canvi ha de ser respectuós" i que les decisions sobre plantilles i audicions seran consensuades amb els vint-i-vuit ballarins que componen el BNE.

stats