Moda
Cultura 09/03/2011

Armaris d'alta costura

L'exposició dedicada al guarda-roba de Maria Brillas, amb dissenys de Pedro Rodríguez, coincideix amb dos cicles de conferències sobre moda

Redacció
1 min

BarcelonaEl DHUB obre les portes a un guarda-roba d'alta costura: l'armari de Maria Brillas va tenir en Pedro Rodríguez –mestre de l'alta costura del segle XX– com a dissenyador de capçalera. L'exposició, que es podrà veure fins al 28 d'agost al DHUB Montcada, recull prop de cinquanta peces i emfatitza el paper que té la indumentària a l'hora de crear una identitat.

El moment històric i la posició social privilegiada va condicionar la manera de vestir de Maria Brillas. El seu extens guardaroba es presenta dividida en quatre àmbits: el dia, la nit, el còctel i la cerimònia. Entre els de dia destaquen els vestits realitzats amb teixits lleugers i sovint estampats, de llana amb talls seriosos per a ocasions més formals o els conjunts de sastre. Una altra de les peces protagonistes és l'abric, sempre dins dels paràmetres de sobrietat i elegància. El color negre de les peces de còctel i cerimònies contrasta amb les siluetes variades –tubulars, els predilectes de Brillas, vaporosos, majestuosos–i els ornaments elegants dels vestits de nit.

Brillas (1905-1992) va convertir Rodríguez en el seu modista de confiança i això explica que, gairebé la totalitat del seu armari albergués peces del dissenyador. La donació de 341 vestits de Maria Brillas al DHUB, permet estudiar l'obra de Pedro Rodríguez i la seva trajectòria de seixanta anys, a ciutat com Barcelona, Madrid i Sant Sebastià.

Què em poso? conicideix amb la mostra Barcelona alta costura, al Palau Robert, i amb l'inici de dos cicles de conferències dedicats a moda en què participaran dissenyadors, fotògrafs i responsables de botigues i esdeveniments del sector.

stats