Música
Cultura 24/02/2012

La música d''Ermessenda', millor banda sonora mundial per a sèries de televisió

El compositor d'Alzira Arnau Bataller ha guanyat el premi a millor banda sonora per a sèries de televisió que atorga l'Associació Internacional de Crítics de Música de Cinema (IFMCA). Els guardons són coneguts com els Oscars de la música de cinema i bandes sonores

Acn
1 min
Una imatge de la minisèrie 'Ermessenda'

BarcelonaLa banda sonora de la sèrie produïda per Televisió de Catalunya 'Ermessenda', creada pel compositor Arnau Bataller, ha guanyat el premi a millor banda sonora per a sèries de televisió que atorga l'Associació Internacional de Crítics de Música de Cinema (IFMCA). Els Ifmca Awards, guardons internacionals coneguts com els Oscars de la música de cinema i bandes sonores, són concedits anualment per 56 periodistes i crítics musicals especialitzats en cinema i bandes sonores. En cinema, la pel·lícula que s'ha endut el premi ha estat la música que John Williams va fer per al film 'War Horse', de Steven Spielberg. Arnau Bataller (Alzira, 1977) ha compost més de 30 bandes sonores per a cinema i televisió.

La banda sonora d''Ermessenda', una producció d'Ovideo TV i Televisió de Catalunya, va ser creada per Arnau Bataller, un compositor nascut a Alzira el 1977 i establert a Barcelona que està especialitzat en música per a cinema i és compositor de més de 30 bandes sonores per a cinema i televisió.

Entre les seves composicions com a bandes sonores originals més recents destaca 'La herencia Valdemar' (2010), 'Herois' (2010), 'La sombra prohibida' (2011), 'Lo mejor de Eva' (2012) i el curtmetratge 'El barco pirata' (2011), que ha estat Premi Goya 2012 al millor curt de ficció.

Bataller ha rebut nombrosos premis, com el VII Premi de la Crítica Espanyola Scoremagazine 2011 al millor compositor espanyol del 2010 i el X Premi Goldspirit a la millor banda sonora espanyola 2010 per 'La herencia Valdemar'.

stats