La mostra 'Arquitectures empeltades' de la Biennal d'arquitectura de Venècia arriba a la Fabra i Coats

A partir de la Casa Bofarull de Josep Maria Jujol, la mostra analitza com els arquitectes catalans de les darreres dècades han dialogat amb edificis preexistents

El Centre d'Art Contemporani Fabra i Coats acull des d'aquest dijous la mostra 'Arquitectures Empeltades/Grafting Architecture', el projecte que va representar Catalunya als 'Eventi Collaterali' de la 14a Biennal d'Arquitectura de Venècia. La mostra vol fer evidents els canvis que s'estan produint a l'arquitectura contemporània catalana i mostrar exemples d'una manera de fer que actualitza la tradició viva i la projecta cap al futur partint de la reforma de la Casa Bofarull, una de les obres cabdals de Josep Maria Jujol. L'exposició està comissariada per Josep Torrents i Guillem Carabí i Jordi Ribas en són els comissaris adjunts.

Els 16 edificis de les darreres dècades d'arreu que Catalunya que formen la mostra, d'arquitectes com Josep Llinàs, Enric Miralles i Carme Pinós, Ricardo Flores i Eva Prats i Elías Torres i José Antonio Martínez Lapeña, tenen en comú que són reformes  o restauracions d'edificis preexistents. Les obres estan explicades a través d'imatges i vídeos i maquetes.

En  aquest enllaç podeu consultar les 16 obres d''Arquitectures empeltades'.

Segons el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, l'objectiu que Catalunya sigui present a la Biennal d'Arquitectura de Venècia és la voluntat de projecció internacional però, alhora, fomentar un "reconeixement intern" i és per això que la mostra arriba ara a Barcelona. El director de l'Institut Ramon Llull, Àlex Susanna, ha manifestat que la participació a la Biennal d'Arquitectura és una "aposta estratègica" de l'IRL i el fet que s'encavalquin Venècia i Barcelona és una "bona notícia". Al seu entendre, l'objectiu és que l'arquitectura del país sigui "plenament present" en el debat internacional i considera que amb la presència de la biennal "s'aconsegueix". Finalment, Susanna ha constatat que la col·laboració entre l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i l'IRL "està plenament consolidada".