Premis
Cultura 24/10/2011

Arrenca una nova edició dels Premis Octubre, sense Nit Literària

Les sancions que el govern valencià va imposar a Acció Cultural del País Valencià per les emissions de TV3 han impedit que la institució pogués organitzar la tradicional cerimònia de lliurament de guardons

Acn
2 min
Eliseu Climent, editor de Tres i Quatre i president d'Acció Cultural del País Valencià

València p { margin-bottom: 0.21cm; } Entre aquest dimarts i dissabte, l'edifici Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC) de València acollirà la tradicional Setmana dels Premis Octubre, una cita que arriba als 40 anys d'història amb l'anunci que enguany no celebrarà la cerimònia de lliurament de guardons.

Les elevades sancions imposades a Acció Cultural del País Valencià (ACPV) per part del govern de la Generalitat Valenciana han fet que l'entitat obri un "procés de restricció" que segons el president d'ACPV i editor, Eliseu Climent, és provisional. ACPV ha de fer front al pagament d'uns 400.000 euros per les emissions de TV3, un 50% del total de les sancions totals.

Els congressos sobre mitjans de comunicació i teories de la conspiració marquen els actes de la setmana, que finalitzarà amb l'anunci dels guanyadors del Premi de Narrativa Andròmina, del Premi d'Assaig Joan Fuster i del Premi de Poesia Vicent Andrés Estellés, que han batut rècords de presentació d'originals.

El congrés de mitjans està dedicat enguany a analitzar el paper de les dones en les noves tecnologies i com aquestes influeixen en la construcció de gènere. Sota el nom de Dones 3.0 s'abordarà la contribució de les dones a dissenyar el seu món virtual, la conquesta de les dones en un espai tradicionalment masculí, el sexisme a internet i als videojocs o la identitat virtual. Destaca la presència de les escriptores Isabel-Clara Simó i Gemma Lienas.

El congrés Spectra/4 analitza les teories de la conspiració i de com el món de la cultura les ha tractades. Enguany, se centrarà principalment en dos aniversaris, el desè aniversari de l'11-S i els 25 anys de l'accident de Txernòbil, amb documentals i films com Radiofòbia i Chernobilya.

A Spectra/4 també destaca la visita del cineasta holandès Floris Kaayk, per primera vegada a l'Estat espanyol, amb una breu retrospectiva dels seus treballs i la projecció del curt Metalosis maligna. L'escriptor Mark Pinkington és un altre dels plats forts amb la presentació un llibre sobre el fenomen Ovni.

stats