MÚSICA
Cultura 07/11/2011

Arrenca la setmana Umbria Jazz a Barcelona

El Festival Internacional de Jazz de Barcelona programa del 7 al 14 de novembre el bo i millor de l'escena jazz italiana, sota el paraigua del prestigiós festival de Perusa

Marta Salicrú
2 min
Enrico Rava

BarcelonaEl 43è Voll Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona celebra, del 7 al 14 de novembre, la setmana Umbria Jazz Barcellona. Set dies en què la sala Luz de Gas i el Conservatori del Liceu barcelonins acolliran el bo i millor de l'escena jazz italiana, sota el paraigua del prestigiós festival Umbria Jazz, que se celebra des del 1973 a Perusa, i amb el qual el Festival de Jazz de Barcelona es va agermanar el juliol passat.

"És una estratègia que va en moltes direccions", diu Joan Anton Cararach, director artístic del festival, sobre la política d'agermanar-se amb altres festivals de jazz. "En el cas de l'Umbria Jazz una de les coses que buscàvem era portar fins aquí una representació de músics italians, que és com dir una representació del millor jazz que es fa, no a Europa sinó al món- Artistes com Stefano Bollani, que a Itàlia ven més entrades que qualsevol artista del jazz nord-americà". Bollani farà un recital de piano sol dissabte a Luz de Gas.

"També es tracta de donar a conèixer el festival en un mercat, l'italià, que en els últims anys ens fixat que ha crescut moltíssim en el nostre festival", continua Cararach. "I després, i amb això confiem en anar de bracet amb l'Institut Ramon Llull i amb l'Institut de Cultura de Barcelona i amb l'ICIC, per exportar els nostres músics".

La setmana Umbria Jazz acabarà dilluns 14 amb un maridatge entre la tòfona blanca d’Umbria amb la tòfona negra catalana en un sopar a càrrec de Marco Bistarelli i Sergi de Meià al restaurant Monvínic.

La programació completa de la setmana Umbria Jazz és la següent:

DANILO REA & FLAVIO BOLTRO DUO

Luz de Gas

Dilluns, 7 de novembre a les 21 h

GRABIELLE MIRABASSI TRIO

Conservatori del Liceu

Dimarts, 8 de novembre a les 20.30 h

GIOVANNI GUIDI – GIANLUCA PETRELLA DUO + BIG BAND CONSERVATORI LICEU

Conservatori del Liceu

Dimecres, 9 de novembre a les 20.30 h

ENRICO RAVA TRIBE

Luz de Gas

Dijous, 10 de novembre a les 21 h

PAOLO FRESU & OMAR SOSA DUO

Luz de Gas

Divendres, 11 de novembre a les 21 h

STEFANO BOLLANI

Piano Solo

Luz de Gas

Dissabte, 12 de novembre a les 21 h

stats