Cinema
Cultura 30/11/2011

Arrenca la temporada de premis cinematogràfics

Els crítics de Nova York escullen 'The Artist' com a film de l'any i en els Gotham Awards empaten 'El árbol de la vida' i 'Beginners'.

Ara
2 min
'The artist', de Michel Hazanavicius

BarcelonaJa ha començat la temporada de premis. Amb els Gotham Independent Film Awards i els premis del Circle de crítics de Nova York comença una cursa que, inevitablement, desembocarà en la gala dels Oscar. Són premis menors, sense un pes massa específic, però que poden marcar alguna tendència i assenyalar els primers favorits.

Els Gotham Independent Film Awards, que se celebren a Nova York, van premiar per sorpresa dues pel·lícules en la categoria de millor pel·lícula: El árbol de la vida, de Terrence Malick i Beginners, de Mike Mills. Altres guanyadors van ser Felicity Jones per Like crazy i el repartiment complet de Beginners. Els homenatges de l'edició d'enguany van ser per David Cronenberg, el productor executiu Tom Rothman, Gary Oldman i Charlize Theron.

Per la seva banda, els premis del Circle de Crítics de Nova York van escollir com a film de l'any The artist –que s'estrena al nostre país el 16 de desembre–, un film mut en blanc i negre que ret homenatge als primers temps del cinema. Brad Pitt va ser escollit com a millor actor per Moneyball –no s'estrena fins el 3 de febrer– i El árbol de la vida. Aquestes pel·lícules també es van endur els premis a la millor fotografia (Emmanuel Lubezki per El árbol de la vida) i millor guió (Aaron Sorkin i Steve Zaillian per Moneyball).

Meryl Streep va guanyar el premi a la millor actriu principal per la seva interpretació de Margaret Thatcher al film La dama de hierro –estrena el 5 de gener– i Jessica Chastain es va endur el premi a la millor actriu secundari pels seus papers a tres films: Criadas y señoras, El árbol de la vida i Take shelter.

La cueva de los sueños olvidados va ser escollida com a millor documental i la iraniana Nader y Simin, una separación, rival de Pa negre en la lluita per la nominació al millor film de parla no anglesa, va guanyar el premi a la millor pel·lícula estrangera.

stats