Arriba l’heroi emmascarat de ‘Scaramouche’

Les espases estan esmolades. La companyia Dagoll Dagom aixeca el teló avui del seu particular homenatge al cinema d’aventures de capa i espasa dels anys 50, Scaramouche, al Teatre Victòria. Després d’anys sense una obra de creació sobre la taula, l’equip artístic de Mar i cel s’ha posat al capdavant d’aquesta aventura situada en plena Revolució Francesa i en què un heroi emmascarat es converteix en defensor del poble oprimit per la noblesa.

L’espectacle es basa en la novel·la homònima de l’escriptor Rafael Sabatini, publicada el 1921, i s’ha inspirat en la pel·lícula dirigida per George Sidney (1952). El director Joan Lluís Bozzo firma també el llibret de l’adaptació, mentre que el director musical Joan Vives lidera deu músics que interpreten en directe les composicions musicals del pianista Albert Guinovart, que s’ajuden del so de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell en les escenes més èpiques i emocionants. Combinar llenguatges tan diferents com “la música romàntica i la música reivindicativa” ha sigut un dels reptes que ha tingut Vives: “Estem jugant amb un llenguatge cinematogràfic”, va ressaltar.

Scaramouche, com tots els últims espectacles de Dagoll Dagom i com tota producció de gran format, té el repte d’atreure famílies senceres al teatre. D’aquí les dosis d’aventures, comèdia i amor, les batalles d’espadatxins, els espectaculars vestits d’època, les coreografies, la cuidada escenografia, amb un palau parisenc del segle XVIII, i els divuit actors a escena, encapçalats per Toni Viñals en el paper protagonista de dos bessons separats en néixer, el René i el Louis; Ivan Labanda com a marquès de l’Echalonne, pare adoptiu del Louis; Ana San Martín en el de la seva promesa, i Mireia Mambo com l’amant del René. El pressupost del muntatge ha ascendit fins ara als 800.000 euros.