Art
Cultura 25/05/2011

El MACBA demana l'alliberamet de Weiwei

El Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) s'afegeix a la llarga llista d'artistes, creadors i institucions internacionals que han demanat al govern xinès que posi en llibertat Ai Weiwei, empresonat des de fa setmanes.

Redacció
1 min
Ai Weiwei, en una imatge de l'any 2009, és considerat l' enfant terrible de la nova avantguarda artística xinesa.

BarcelonaL’artista xinès Ai Weiwei va ser detingut el 3 d’abril passat a l’aeroport de Pequín quan es disposava a volar cap a Hong Kong; prèviament li havien requisat els ordinadors i papers de l’estudi. El Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) se suma a la crida de protesta de la comunitat artística internacional i mostra alhora inquietud per la llibertat de l’artista i decepció davant el rebuig de les autoritats xineses de mantenir la seva promesa d’incentivar la creativitat i el pensament independent, que són primordials per tenir més presència a l’escena internacional.

El MACBA encoratja el públic i la comunitat digital a unir-se a la crida de protesta i a la mobilització en línia. Així mateix, subscriu el comunicat del CIMAM, se suma a la petició en línia i expressa rebuig davant qualsevol amenaça a la llibertat d’expressió artística en qualsevol context geopolític. Si voleu signar la petitició, clique aquí.

stats