OBITUARI
Cultura 20/06/2012

Artur Mas: "Amb Teixidor perdem una mirada crítica necessària en moments de desconcert com el present"

Artur Mas envia als mitjans un comunicat des de Boston, on destaca que va saber evocar els anys més sòrdids de l'història recent

Ara
1 min

BarcelonaArtur Mas ha enviat un comunicat amb el seu condol des de Boston, on està de viatge oficial. Reconeix que "el nom d'Emili Teixidor és ja indestriable de 'Pa negre', la pel·lícula dirigida per Agustí Villaronga amb un incomparable èxit de crítica i de públic". Del paisatge que retrata la pel·lícula i la seva novel·lística, en diu que "evoca uns anys sòrdids sense dissimular-ne aquesta sordidesa, que era econòmica però també, i sobretot, moral".

Mas també destaca les aportacions de Teixidor en la pedagogia i en la divulgació literària i el foment de la lectura, que el va dur a realitzar el programa de televisió, 'Mil paraules', i a pronunciar nombroses conferències sobre la lectura, fins a ser-ne un referent reconegut unànimement. "Novel·lista, pedagog i apòstol de la lectura, amb Teixidor perdem una mirada crítica, de les que més necessàries són en moments de desconcert com el present".

stats