ARA
Cultura 21/06/2012

Artur Mas insisteix que l'objectiu de la llei del cine és legítim

El president afirma que s'adaptarà la normativa "tècnicament" sense afectar "l'estricte cor de la llei"

Efe
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat avui que el govern català adaptarà la Llei del Cinema als directrius europees però "sense trencar la filosofia de la llei, que és promoure l'ús del català", per la qual cosa "serà una adaptació més tècnica que no de l'estricte cor de la llei".

La Comissió Europea ha instat avui a suprimir les "normes discriminatòries" que dificulten la distribució de pel·lícules estrangeres a Catalunya, ja que la Llei del Cinema catalana obliga a que el 50% dels films siguin en català, cosa que la UE considera "legítim", però en canvi considera incompatible amb el dret comunitari que s'exoneri de complir la llei a les pel·lícules espanyoles.

Artur Mas s'ha referit a aquest pronunciament de la Comissió Europea en unes declaracions fetes des de Boston (EUA), on aquest matí ha visitat les empreses Instrumentation Laboratory USA i Pfizer, segons que informa la Generalitat en un comunicat.

El president ha indicat que és en els àmbits del cinema i de la justícia on "el català està menys present" i ha recordat l'acord assolit pel Govern amb les 'majors' nord-americanes, que "permetrà doblar moltes més pel·lícules al català" amb la qual cosa augmentarà "la quota" d'aquesta llengua en les pantalles de Catalunya.

Sobre la mateixa qüestió, el conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, ha apuntat des de Barcelona que la resolució de la Comissió Europea "en cap cas qüestiona la protecció del català".

stats