Publicitat
Publicitat

ART

El premi esta dotat amb 125.000 euros

Artur Barrio guanya el premi Velázquez 2001

El Ministeri de Cultura ha guardonat Artur Barrio per la "universalitat del seu llenguatge" i per la "poètica radical" de les seves obres

Artur Barrio, nom artístic d'Alipio Barrio de Sousa Lopes, ha estat guardonat amb el Premi Velázquez de les Arts Plàstiques 2011 , dotat amb 125.000 euros , ha anunciat la ministra de Cultura , Ángeles González- Sinde . Amb aquest premi, el Ministeri ha volgut reconèixer la universalitat del seu llenguatge a través de materials no convencionals , com ara escombraries o restes peribles .
González - Sinde ha destacat que Barrio construeix en les seves obres " una poètica radical que produeix una relació i un ressò amb les situacions polítiques " i que el seu treball en performances , accions , instal.lacions i vídeos " explora l'efímer i transitori , interessant-se pels efectes simbòlics i l'aparició d'una bellesa inesperada " .
Nascut a Porto, el 1945, l'artista viu actualment a Rio de Janeiro i exhibeix internacionalment. Bona part de la seva obra són instal·lacions que busquen la interacció amb el públic. L 'artista colombiana Doris Salcedo , que va rebre l'anterior premi Velázquez , ha destacat Els embolicats ensangonats , que va començar a produir en els anys 70 a Rio amb materials com sang , plàstics , trossos de carn fresca i ossos .

El premi Velázquez , considerat el Cervantes de les Arts Plàstiques , és concedit pel Ministeri de Cultura des del 2002 a candidats proposats per les acadèmies de Belles Arts , museus d' art modern i contemporani , associacions de crítics d'art i altres institucions vinculades a les arts plàstiques .
El jurat ha estat presidit per la directora general de Belles Arts i Béns Culturals , Ángeles Albert de León , la conservadora de la Tate Modern , Sheena Vanessa Wagstaff i la crítica d'art , Alicia Murria , entre d'altres.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT