CÒMIC

Astèrix ressuscita amb un àlbum inèdit

Arriba a les llibreries el llibre-disc 'El Menhir d'Or' 

El Menhir d'Or, una historieta que René Goscinny i Albert Uderzo van crear el 1967 en format de llibre-disc arriba aquest dijous a les llibreries per primera vegada en format àlbum. El còmic arrenca quan l’Assegurançatòrix anuncia que participarà en el concurs de bards que té com a premi un Menhir d'Or.

Goscinny va escriure la història específicament per ser enregistrada en format d'àudio i Uderzo va il·lustrar el llibret del disc. Uderzo va supervisar fins al 2019 els treballs de restauració i remaquetació de l'edició en àlbum d' El Menhir d'Or, que també estarà disponible a internet en format d'àudio.

A partir de les il·lustracions escanejades del llibre-disc de l’any 1967, els col·laboradors històrics d’Albert Uderzo van restaurar els dibuixos respectant la
voluntat del cocreador d’Astèrix. La part més difícil: eliminar la trama d’impressió preservant el meravellós entintat d’Albert Uderzo. Es va aprofitar per fer una actualització i un calibratge del color fidels a l’aspecte vintage de l’original, que han proporcionat a El Menhir d’Or un bany de joventut.