Cultura 17/12/2011

Alemanya explora les arrels arqueològiques d'Astèrix

La fàbrica siderúrgica de Völklingen acull una exposició de 6.000 metres quadrats sobre els herois creats per Goscinny i Uderzo amb dibuixos originals, pel·lícules i una selecció de peces arqueològiques de la guerra de les Gàl·lies

Efe
1 min
Una mostra del 'fenomen Astèrix'

BerlínAstèrix i Obèlix arriben a Alemanya amb una exposició de 6.000 metres quadrats que rendeix homenatge a aquests herois del còmic i s'endinsa en les seves arrels arqueològiques. La fàbrica siderúrgica de Völklingen, declarada Patrimoni de la Humanitat, acull la mostra Astèrix i els celtes, formada per reproduccions de dibuixos i textos dels pares d'Astèrix, els francesos René Goscinny i Albert Uderzo, extrets dels 34 àlbums de les aventures dels habitants de l'únic llogaret de tota la Gàl·lia capaç de resistir davant les tropes de Juli Cèsar, jocs d'ordinador i les vuit pel·lícules. Aquests herois de la Gàl·lia van veure la llum el 29 d'octubre de 1959 a les pàgines del primer número de la revista Pilote.

Astèrix i els celtes s'endinsa, també, en les arrels arqueològiques del mite creat a l'entorn d'aquest poblat gal envoltat per quatre campaments romans, Babaòrum, Acuàrium, Làudanum i Petibònum. L'exposició inclou una selecció de peces arqueològiques del temps de la guerra de las Gàl·lies, des de monedes fins a espases, procedents de diversos museus de l'antiga Gàl·lia, que s'estenia per part del territori de les actuals França, Bèlgica i l'oest d'Alemanya.

stats