Música
Cultura 18/09/2012

Jaume Ayats, nou director del Museu de la Música i del Centre Robert Gerhard

Músic, professor d'etnomusicologia a la UAB i doctor en història de l'art, recentment ha publicat 'Els Segadors. De cançó eròtica a himne nacional'

Ara
1 min

BarcelonaJaume Ayats i Abeyà serà nomenat en els propers dies director del Museu de la Música de Barcelona. En el marc del procés de reorganització de les entitats de L'Auditori, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya han decidit que Jaume Ayats assumeixi la direcció d’aquest museu i també del Centre Robert Gerhard per a la promoció i difusió del patrimoni musical català.

Jaume Ayats i Abeyà (Vic, 1960) és músic i professor d’etnomusicologia a la UAB. Doctor en història de l'art (especialitat de musicologia) per la UAB, llicenciat en filologia catalana per la UB i professor de violí pel Conservatori Superior Municipal Barcelona. En els darrers anys ha publicat 'Els Segadors. De cançó eròtica a himne nacional' (L’Avenç, 2011), 'Cantar a la fàbrica, cantar al coro. Els cors obrers a la conca mitjana del Ter' (Eumo, 2008), i 'Córrer la sardana: balls, joves i conflictes' (Rafael Dalmau Editor, 2006). Ha comissariat l’exposició 'Veus de la Mediterrània' i és autor, amb Joaquim Rabaseda, del documental 'Veus i sons de la Mediterrània'.

stats