Han Nefkens guanya el premi de mecenatge de Montblanc

Donarà els 15.000 euros del guardó a l'artista afganès Aziz Hazara

L'escriptor i mecenes holandès Han Nefkens ha guanyat el Montblanc Arts Patronage Award d'enguany, dotat econòmicament amb 15.000 euros, i ha decidit donar-los a l'artista afganès Aziz Hazara perquè faci una residència de treball fora del seu país. Les obres de vídeo que creï durant la residència s'exposaran a la seva primera exposició individual a Europa, a la Fundació Antoni Tàpies de Barcelona, l'any 2020. Així mateix, també exposarà part de l'obra a la 22a Biennal de Sydney. 

Montblanc ha premiat Han Nefkens pel treball exhaustiu d'acompanyament dels artistes tant en el seu procés creatiu com en l'àmbit tècnic que fa amb la seva fundació. A través de diversos premis i subvencions, la Fundació Han Nefkens, ubicada a Barcelona, promou el treball i l'obra d'artistes emergents de vídeo amb la idea que "l'art connecta les persones d'arreu".

Aziz Hazara és un artista pluridisciplinari que treballa amb mitjans com la fotografia, el vídeo i el llenguatge de programació. Les seves obres analitzen qüestions controvertides, com ara les migracions, les identitats, la memòria i les relacions de poder.