Publicitat
Publicitat

CINEMA

També regnarà 'The artist' als Bafta?

A la gala de diumenge parteix amb dotze nominacions, per sobre de les onze d''El talp'. Pedro Almodóvar buscarà el seu cinquè Bafta a pel·lícula estrangera i 'Midnight in Paris' opta a millor guió original

'The artist ' es pot consolidar com la gran favorita als Oscars si triomfa aquest diumenge a la gala dels premis Bafta de l'Acadèmia del cinema britànic, als quals també aspiren els espanyols Pedro Almodóvar i Alberto Iglesias. Malgrat el fred, George Clooney, Brad Pitt, Meryl Streep, Michelle Williams, Martin Scorsese, Gary Oldman, Kenneth Branagh i Penélope Cruz, entre altres, desfilaran demà per la catifa vermella del londinenc Royal Opera House.

La cinta muda i en blanc i negre 'The artist ', ambientada en l'època daurada de Hollywood, surt com la gran favorita amb dotze candidatures, entre les quals hi ha les de millor pel·lícula, millor direcció (Michel Hazanavicius), millor actor ( Jean Dujardin ) i millor actriu protagonistes (Bérénice Bejo). La segueixen en nombre de candidatures (11) el film britànic 'El talp', que pot aconseguir els premis de millor pel·lícula, millor film britànic, millor direcció (Tomas Alfredson) i millor actor principal. Al costat d''El talp' i 'The artist ', pugnaran pel Bafta a millor pel·lícula 'Criades i senyores', 'Los descendientes' i 'Drive'.

El Bafta a millor director és dels que es presenta més renyits de la gala, amb Michel Hazanavicius, Tomas Alfredson, Nicolas Winding Refn ('Drive'), Martin Scorsese ('Hugo') i Lynne Ramsay ('Tenemos que hablar de Kevin' ) com a aspirants. Al costat de George Clooney, Jean Dujardin i Gary Oldman, són candidats al Bafta per millor actor principal, Brad Pitt per 'Moneyball' i Michael Fassbender pel seu paper d'addicte al sexe a 'Shame'. Seria una sorpresa que el Bafta a millor actriu no se l'emportés Meryl Streep per la caracterització de l'exprimera ministra britànica Margaret Tatcher a 'La dama de ferro', però també estan nominades Bérénice Bejo, Michelle Williams per 'Mi semana con Marilyn', Tilda Swinton per 'Tenemos que hablar de Kevin' i Viola Davis per 'Criadas y señoras'.

Un dels principals protagonistes de la gala de demà serà Martin Scorsese, que rebrà un premi honorífic per una carrera que inclou pel·lícules com 'Infiltrats', 'Taxi Driver' o 'Casino'.

Pedro Almodóvar buscarà el seu cinquè Bafta en la categoria de millor pel·lícula en llengua estrangera, encara que haurà d'imposar-se a la iraniana 'Nader y Simin. Una separación', guanyadora del Globus d'Or, l'Ós d'Or de Berlín i els premis de la crítica britànica i nord-americana.


Les

Etiquetes

Més continguts de

le
PUBLICITAT
PUBLICITAT