CULTURA
Cultura 23/07/2011

B.B. King regala al públic del Festival Jardins de Cap Roig una nit plena de blues als seus 85 anys

L'incombustible guitarrista actua a Calella i l'esperen 29 concerts més en els pròxims tres mesos

Acn
3 min
BB King

PalafrugellEl Festival Jardins de Cap Roig ha viscut aquesta nit un dels concerts més especials d'aquesta edició. El rei del Blues, B.B. King, ha regalat al públic del festival (les entrades estaven exhaurides) una actuació per a la història del festival. El rei del blues està a punt de complir 86 anys i, malgrat que actua assegut i quasi parla més que canta o toca, té una agenda farcida per als pròxims tres mesos. Acompanyat per una banda de set músics i amb set dècades sobre l'escenari, B.B. King conserva la garra que l'ha dut a ser un dels guitarristes més famosos de la història. King ha donat mostra que, lluny de jubilar-se continua tocant com ningú la seva guitarra, que ell va batejar com 'Lucille'. Ha entrat a l'escenari després de la banda, amb l'ajuda d'alguns assistents, i el primer que ha fet ha estat posar-se a regalar pues de guitarra al públic. Després d'asseure's, s'ha col·locat les mans a les orelles com dient que l'aplaudiment que escoltava no era prou fort i, és clar, el públic immediatament ha respost.

Als quasi 86 anys, el rei del blues continua estant al peu del canó, amb la mateixa profunditat de veu però amb un estat físic que l'obliga a actuar assegut i gairebé parlar més que tocar o cantar. B.B. King té programat una trentena de concerts en els pròxims tres mesos. Aquesta nit ha regalat al públic de Calella una nit per al record.

Durant hora i mitja, B.B. King ha repassat èxits, ha fet aplaudir el públic, l'ha fet cantar i també ha fet bromes i "intents de ballar". Amb un accent americà profund, ha demostrat el seu sentit de l'humor i ha acabat com ha començat, regalant pues de guitarra al públic.

Malgrat que al 2006 va anunciar que feia la seva gira de comiat, el músic no para i té una agenda farcida. Anit actuava Sant Sebastià i per davant l'esperen 29 concerts en els pròxims tres mesos. Amb més de 50 discs a les esquenes i més de set dècades sobre els escenaris, el guitarrista de Mississipi ha regalat una de les nits als seguidors que, malgrat tot, han marxat un xic decepcionats perquè l'avançada edat de l'artista no li permet fer actuacions massa lluïdes.

Més de 50 discs a les esquenes

Des que Riley B. King, ara conegut mundialment com B. B. King, va començar a gravar a finals dels quaranta, ha donat a conèixer més de cinquanta àlbums. Ja als anys 50 el nom de B.B. King es va convertir en un dels grans talents de la música R&B amb una llarga llista d'èxits com 'You know I love you', 'Woke up this morning', 'Please love me' o 'When my heart beats like a hammer', entre molts altres. B.B. King ha barrejat el blues tradicional, el Jazz, el Swing, el Pop i el Jump fonent en un so únic, utilitzant alternativament la seva pròpia veu i la de la seva guitarra.

La seva obra i trajectòria artística han estat reconegudes amb nombrosos premis, com nou Grammys (de vint nominacions) i una estrella al Passeig de la Fama de Hollywood, a Los Angeles (EUA). També figura en els Salons de la Fama del Blues i el Rock & Roll, entre molts guardons més.

La revista 'Rolling Stone' el considera el guitarrista viu més gran i el tercer dels 100 guitarristes de tots els temps, per darrere de Jimi Hendrix i Duane Allman. 

stats