Publicitat
Publicitat

Moda

El Museu Balenciaga obrirà les portes al juny, després d'una inversió de 30 milions d'euros

Els vestits de Grace Kelly i la col·lecció personal de Givenchy conformen la col·lecció del Cristóbal Balenciaga Museoa, ubicat a Guetaria

El 10 de juny obrirà les portes al públic el museu dedicat a un dels grans creadors d'alta costura de l'Estat espanyol. El Cristóbal Balenciaga Museoa albergarà les creacions del dissenyador, diferents donacions i un arxiu i vol ser convertir-se en un espai de referència per conèixer l'obra del modista.

Fins a noranta peces, entre vestits i complements, il·lustren la trajectòria professional i vital del dissenyador. Balenciaga va crear per la reialesa i l'aristocràcia europea; destaquen els seus dissenys per Grace Kelly, però també va vestir personatges del món de la cultura i celebritats com Monna Bismarck o Rachel Mellon. Un altre dels elements destacables del fons és la col·lecció personal de Monsieur Hubert de Givenchy.

El museu, ubicat a Guetaria, compta amb tres espais i ha suposat una inversió de 30 milions d'euros. El govern basc ha participat en un 35% (la mateixa inversió de la Diputació Foral de Guipúscoa) i el 30% restant correspon al Ministeri de Cultura. L'Ajuntament de la localitat ha cedit els drets d'ús del sol on s'ubica el museu.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT