Publicitat
Publicitat

TEATRE

Els guardons del teatre català atorgats per votació popular

'El Ball' arrasa als premis Butaca

El muntatge teatral El Ball, una coproducció del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) i el Centre Dramàtic Nacional (CDN), ha estat la gran guanyadora de la 16ena edició dels premis Butaca de Teatre de Catalunya, en cinc de les sis categories a les quals optava. Sota la direcció de Sergi Belbel, El Ball, que es basa en una novel·la d'Irène Némirovsky, s'ha emportat el premi al millor muntatge teatral i el de millor actriu per a l'Anna Lizaran, a més dels Butaca a la millor actriu de repartiment (Francesca Piñón), la millor escenografia (Max Glaenzel) i la millor il·luminació (Kiko Planas).


El segon muntatge amb més guardons ha estat el musical Pegados, que ha obtingut la distinció en totes les categories on estava nominat: espectacle musical, actriu musical (Alícia Serrat) i composició musical (a càrrec de Fernando González i Alícia Serrat). En aquest apartat s'ha destacat també com a millor actor a Xavi Melero per Hoy no me puedo levantar. Els guardons s'han lliurat aquesta nit a la sala Arteria Paral·lel de Barcelona, que ha acollit per segona vegada l'esdeveniment, que ha congregat a 700 persones. Els premis són decidits per votació popular.


American Buffalo, del Teatre Lliure, ha rebut els premis al millor muntatge de petit format i millor direcció teatral, a càrrec de Julio Manrique. En la categoria de millor actor i millor actor de repartiment s'ha distingit a David Bagès i Llorenç González, tots dos de L'Auca del senyor Esteve (TNC).


Urtain (CDN/Animalario) s'ha imposat com a millor producció espanyola i Infierno, Purgatorio y Paradiso (Societas Raffaello Sanzio) com a millor producció estrangera vista a Catalunya, les dues noves categories dels Butaca 2010.


En dansa, el premi al millor espectacle ha estat per la Cía. Marta Carrasco, amb el muntatge Dies Irae; en el Réquiem de Mozart.


La Butaca per altres disciplines ha correspost a Llits (TNC/ Santamandra Prod./Andréas Claves / Lila Pla Alemany).


Com a millor text teatral s'ha triat Dictadura-Transició-Democràcia, de Nao Albet y Marcel Borràs.


En l'apartat de vestuari s'ha distingit Alícia - un viatge al país de les maravelles (M. Rafa Serra y Berta Riera). L'actriu Lita Claver ha rebut el guardó honorífic d'aquesta edició, en reconeixement a tota la seva trajectòria.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT