MÚSICA
Cultura 18/10/2011

La Banda Municipal de Barcelona ven un 25% més d'abonaments

La formació, resident a L'Auditori, consolida el creixement en la nova temporada 2011-12, i farà la meitat dels concerts a la Sala 1 Pau Casals

Ara
1 min
Banda Municipal de Barcelona

BarcelonaLa Banda Municipal de Barcelona arrenca la nova temporada 2011-12 marcada pel creixement de públic que ha experimentat en els darrers anys. Com a resultat, aquesta temporada ha registrat un increment dels abonaments del 25% respecte a la temporada 2010-11. Aquest constant augment de públic també ha permès que enguany la Banda incrementi la seva presència a la Sala 1 Pau Casals, la sala amb més aforament de L'Auditori, del qual n'és resident, on tindran lloc la meitat dels concerts previstos per aquesta temporada.

En el marc del seu 125è aniversari, la Banda resident a L’Auditori presenta una programació de 12 concerts en els quals combina obres originals per a banda amb transcripcions dels grans mestres de la història.

El concert inaugural tindrà lloc diumenge 30 d’octubre a les 11.30h a la Sala 1 Pau Casals sota la direcció de Salvador Brotons, titular de la Banda, amb el prestigiós quintet Spanish Brass Llur Metalls com a solistes convidats. L’energia russa de Xostakòvitx obre i tanca un programa inaugural ple de color amb Jazz Suite i la Simfonia núm. 5. També s’estrenarà la darrera obra de l’autor de Muro José Rafael Pascual-Vilaplana, Hernandiana, dedicada a la Banda i al quintet Spanish Brass, a qui Fritze també dedica la tercera obra del programa, Excursions per a quintet de metall i banda simfònica.

Grans solistes com la violinista Ala Voronkova o la soprano Charlotte Pistor i directors convidats com Walter Ratzek, Francisco Grau o Vicent Soler, ajuden a confeccionar aquesta temporada que s’allargarà fins el 20 de maig de 2012.

stats