Art
Cultura 16/12/2011

Banksy arremet contra els abusos sexuals de l'Església amb una escultura

'Cardenal pecat' mostra el rostre d'un sacerdot amb la cara pixelada

Efe
1 min
Banksy il·lustra els abusos sexuals de l'Església amb l'escultura 'Cardenal pecat'

L'artista de carrer i grafiter Banksy arremet contra l'escàndol d'abusos sexuals de l'Església catòlica amb una nova escultura que s'exposa a la galeria Walker Art Gallery de Liverpool.

Sota el títol de Cardenal pecat, l'artista ha manipulat el rostre d'un sacerdot del segle XVII amb un mosaic de petites rajoles, tot simulant una cara pixelada. L'artista ha volgut imitar les cares velades que es fan servir als mitjans de comunicació per amagar la identitat de les víctimes sexuals.

En un comunicat emès pel museu, l'artista, que continua ocultant el rostre i el nom, explica que l'obra és un regal de Nadal per a la institució de Liverpool. "En aquests moments de l'any és fàcil oblidar el veritable significat de la cristiandat, les mentides, la corrupció, l'abús". Banksy afegeix que mai ha estat segur de "qui es mereix ser posat en un pedestal o ser aixafat per aquest".

L'obra s'exhibeix en una sala al costat dels mestres de la pintura del segle XVII per desig de l'artista, segons ha informat el museu, al costat d'un retrat de l'arquebisbe de Sevilla de Murillo i La Verge i el nen amb Santa Isabel de Rubens.

És la segona vegada que el creador polifacètic, reconegut pels seus grafits subversius i propers a l'humor negre, treballa per a una galeria o museu. Subversiu i antisistema, Banksy també és un dels més cotitzats al mercat internacional.

stats