ART

El grafiter Banksy fa un mes de residència a Nova York

Les obres de l'artista, amb missatges crítics i reivindicatius, s'han començat a escampar per diversos barris novaiorquesos

El famós grafiter anònim Banksy ha començat a estendre les seves obres pels carrers de Nova York, on està fent un mes de residència. L'artista penja les imatges de les obres a la seva pàgina web i els seus fans a les xarxes s'ocupen de localitzar-les exactament.

Les últimes tres obres van ser realitzades aquest divendres en diferents zones de Brooklyn (Delancey, Bushwick i Williamsburg). Totes tres tenen en comú que sembla que anunciïn un musical de Broadway, però en realitat denuncien 'Playground Mob' [Màfia al pati], es refereixen al moviment Occupy Wall Street i anuncien 'Dirty Underwear' [Roba interior bruta], respectivament.

La primera obra la va fer en una paret de Manhattan i algú la va tapar amb pintura poques hores després, possiblement confonent-la amb la d'un grafiter qualsevol. Sota un senyal que deia 'Graffiti is a crime' [El grafit és un delicte], aquesta obra mostrava un nen enfilat a l'esquena d'un altre agafant un pot d'esprai, contradient la prohibició.

El mes d'activitat anònima de Banksy als carrers novaiorqueses va acompanyat d'un número de telèfon gratuït al qual trucar per tenir una guia sonora de les activitats de l'artista, similar a les guies dels museus.