Art
Cultura 14/08/2011

Amb Banksy, l'anarquia arriba a la televisió britànica

'Antics roadshow' és el títol de l'especial d'una hora realitzat per l'anònim artista de grafitis al voltant de famosos actes vandàlics i bromistes de renom.

Redacció
1 min
Bansky al documental 'Exit through the gift shop'

BarcelonaL'imperi de Banksy s'estén. Després de convertir-se en el referent mundial de l'art urbà amb els seus grafitis i dirigir un documental d'ambigua naturalesa, Exit through the gift shop –nominat a l'Oscar a l'edició d'enguany–, ahir va fer un important salt cap a un nou mitjà: la televisió.

Antics roadshow és un especial d'una hora dirigit per Banksy que dissabte a la nit Channel 4 va emetre al Regne Unit. El programa fa un repàs a la història del mal comportament en públic, des dels anarquistes als activistes, passant pels excèntrics que tan sols volen cridar l'atenció; hi participen entre d'altres Michael Fagan, que va irrompre al dormitori de la Reina ("vaig mirar-li els ulls, eren foscos") i Noel Godin, pioner de l'atac amb pastissos a celebritats ("en lloc de bales faig servir pastissos").

Banksy ha explicat que "bàsicament, vaig pensar que era un bon nom per a un programa de televisió i a partir d'això vaig començar a treballar-hi". El nom de l'especial fa referència a un altre programa que fa més de 30 anys que s'emet a la televisió britànica, Antiques roadshow, en què diferents taxadors d'antiguitats viatgen pel país avaluant el preu de mobles de segona mà que estan a la venta.

stats