ART
Cultura 10/01/2012

Les cartes del bar Velódromo exposades al Santa Mònica

L'exposició coincideix amb l'edició d'un llibre amb les 36 primeres cartes, realitzades amb la col·laboració de Quim Monzó, el grup Manel o Miguel Brieva, entre d'altres

Ara
1 min
Les cartes del Bar Velódromo

BarcelonaAvui, i fins el 22 de gener, l'Arts Santa Mònica exposa 48 cartes del Bar Velódromo de Barcelona, coincidint amb la publicació d'un volum amb les 36 cartes del primer any. L'obra és del dissenyador Albert Planas, el periodista i escriptor Julià Guillamon i de Cerveses Moritz.

Mensualment, el Bar Velódromo publica tres cartes en un format molt espectacular (60 x 42 cm). La gent les llegeix mentre espera el menjar o la beguda, i se les pot emportar a casa i col·leccionar-les. Entre els col·laboradors hi ha escriptors com Quim Monzó o Eloy Fernández Porta, grafistes com America Sanchez, el grup de música Manel –amb una de les cartes de més èxit, anomenada Cançoner modern–, actors com Josep M. Portabella del grup The Chanclettes o dibuixants com Arnal Ballester o Miguel Brieva.

El visitant de l'exposició trobarà reproduïdes les cartes a mida natural, però amb un paper de més qualitat, acompanyades d'un text de Julià Guillamon que explica el procés de creació de cada carta. Amb un gran tractament gràfic, els temes de les cartes són molt variats: art medieval, postals antigues, fotografies, dibuixos, art contemporani o banderins antics.

stats