Cultura 17/05/2012

El Barça de Guardiola protagonitzarà un documental el 2013

Paul Greengrass, el director de dues entregues de la saga del detectiu Bourne, dirigirà un documental sobre l'era Guardiola del club blaugrana

Ara/efe
1 min
Els futbolistes del Barça feliciten Leo Messi

BarcelonaEl cineasta britànic Paul Greengrass, un dels més destacats de Hollywood després de dirigir dues entregues de la saga d''El cas Bourne', dirigirà un documental sobre l'era Guardiola. El director ha afirmat al Festival de Canes, on ja s'ha començat a vendre la pel·lícula, que vol realitzar un "retrat èpic" del club explicant "l'extraordinària història del Barça i els seus magnífics èxits durant el mandat de Pep Guardiola". El Barça, ha dit Greengrass en un comunicat de Film Nation Entertainment, l'empresa que es fa càrrec de la distribució internacional de la pel·lícula , va arribar "a l'apoteosi del món del futbol" i en aquests quatre anys "va guanyar tot el que podia guanyar i ho va fer amb una admiració unànime". "Han donat al món una rara visió de la perfecció esportiva i records que duraran tant de temps com se segueixi jugant al futbol", va afegir el director.

El film, que ja es coneix amb el títol de 'Barça', podria arribar a les sales el 2014. Comptarà amb la col·laboració del periodista esportiu britànic John Carlin, admirador confés del Barça i autor d''El factor humà', la novel·la que Clint Eastwood va adaptar amb el títol d''Invictus'. El mateix Carlin serà el consultor i el productor executiu de la pel·lícula.

El director britànic és un apassionat del futbol i compta amb l'autorització del club per capturar la vida de l'equip dins i fora del camp. Un altre membre de l'equip serà el muntador Chris King, que l'any passat va guanyar un premi Bafta pel documental 'Senna', dedicat al desaparegut pilot brasiler de Fórmula 1.

stats