Cultura 27/06/2011

Miquel Barceló i Juan Muñoz, protagonistes d'una subhasta de Christie's

Christie's treu a la venda, demà a Londres, 'Faena de muleta' l'obra més important de Miquel Barceló sobre el món dels toros i 'Cantonada positiva', un dels grups escultòrics de Juan Muñoz

Redacció
2 min
Cantonada positiva, de Juan Muñoz

BarcelonaMiquel Barceló, Juan Muñoz, Francis Bacon, Lucian Freud o Peter Doig són alguns dels protagonistes de la subhasta d'art britànic i contemporani que Christie's celebrarà demà a Londres. Entre les de Barceló que surten a la venda hi ha, amb un preu de sortida de 1,7- 2,2 milions d'euros Faena de muleta (1990), la pintura més important i de majors dimensions que l'artista va realitzar als anys noranta sobre el món dels toros. Aquesta obra mostra la plaça a vista d'ocell i transmet una energia centrífuga que ascendent des de la graderia de la plaça.

També surten a subhasta dues obres cèlebres d'Andy Warhol: Petita cadira elèctrica (1964), de la sèries "Mort i Desastre" i un "Mao" de grans dimensions, estimats en 2,5 i més de 9 milions d'euros, respectivament.

Entre les altres obres que surten demà a la venda hi ha una sèrie d'obres sobre paper de Lucian Freud, l'artista britànic realista més important del Regne Unit, como la titulada Dona somrient (1958-59), que surt per 5,1 milions d'euros. Es tracta de l'únic retrat individual que va fer a la que aleshores era la seva amant i que es convertiria en la seva esposa i mare dels seus quatre fills i és, a més, una pintura que representa un punt d'inflexió en el seu estil.

De Juan Muñoz (1953-2001) se subhasta el grup escultòric Cantonada positiva (1992), amb una estimació de 3,4-5,7 milions d'euros, un exemple primerenc de les anomenades "Conversation pieces", que va presentar per primera vegada Documenta IV, de Kassel el 1992. Aquesta exposició va ser la que el va llançar internacionalment.

Peter Doig, un de los pintors britànics més cotizats internacionalment estarà representat amb la pintura Red Boat (Imaginary Boys), del 2003-2004. Aquesta pintura està considerada com una de les millors que ha realitzat en els darrers anys. Ha estat valorada en 1,6-2 milions d'euros. També surten a la venda obres de Germaine Richier, Illy Kabakov, Chris Offili, Ron Mucek, i un dels "Concepts Espacials" de Lucio Fontana, valorat en 3,3 milions d' euros.



stats