Cultura 13/02/2014

Arquitectura efímera per commemorar el Tricentenari

Sis arquitectes internacionals, supervisats per Benedetta Tagliabue, dissenyaran set espais a llocs emblemàtics de Barcelona

Efe
2 min
Foto de família del projecte 'BCN RE.SET' amb l'arquitecta Benedetta Tagliabue, el director d'escena, Àlex Ollé, el tinent d'alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, i el comissari de Tricentenari BCN, Toni Soler, així com els arquitectes del projecte/ ACN

BarcelonaSis arquitectes de diferents països dissenyaran set espais efímers a llocs emblemàtics de la ciutat com ara el parc de la Ciutadella, l'Arc de Triomf i les places dels Àngels, Nova, del Mar, de Salvador Seguí i de la Mercè. L'objectiu del projecte, anomenat BCN RE.SET i supervisat per Benedetta Tagliabue, és generar un "debat estètic i conceptual", segons ha explicat aquest dijous el tinent alcalde de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana. El comissari dels actes del Tricentenari a Barcelona, Toni Soler, ha destacat que amb el projecte es vol "aprofitar el passat per celebrar el present" de la ciutat actual.

La primera instal·lació consistirà en un mur de formigó i filferro al parc de la Ciutadella que simbolitzarà els antics murs que s'hi van construir. El projecte s'ha encarregat al director artístic de la Fura dels Baus, Álex Ollé, i a l'arquitecta Benedetta Tagliabue. Ollé ha subratllat que "la història dels murs d'una ciutat és una història d'amors i desamors" perquè "el mur de la Ciutadella defensava la ciutat dels possibles atacs però alhora reprimia els seus ciutadans". Diferents artistes contemporanis pintaran una cara del mur amb els episodis més representatius de la història de Barcelona en els darrers 300 anys.

A partir del juny instal·laran les altres sis creacions dels sis arquitectes seleccionats per Tagliabue, procedents de l'Índia, la Xina, Veneçuela, Irlanda, França i Suïssa, juntament amb la col·laboració de diferents centres educatius de disseny i arquitectura, que segons Tagliabue representaran "la internacionalització de Barcelona".

Un dels projectes serà el de l'arquitecta francesa Odile Decq, que farà un sostre de 300 samarretes, cadascuna amb una cara diferent, que unirà el Macba amb el Convent dels Àngels per simbolitzar la diversitat de Barcelona. Altres arquitectes seran l'índia Anupama Kundoo, que farà la seva creació a la plaça Salvador Seguí, i el xinès Xiaodu Liu, a la plaça Nova.

Les instal·lacions estaran properes les unes de les altres per possibilitar fer el recorregut a peu, i es podran veure fins al 12 de setembre.

stats