Cultura
Cultura 12/06/2016

La Barcelona Design Week supera els 12.000 assistents

L'onzena edició ha ofert un programa de més de 70 activitats. Una de les novetats és l'augment de la presència de públic internacional

Europa Press
2 min
Un dels actes de la Barcelona Design Week 2016

BarcelonaLa Barcelona Design Week (BDW), organitzada per Barcelona Centre de Disseny (BCD), ha clausurat aquest diumenge l'onzena edició amb una xifra d'assistents que supera "de llarg" els 12.000 de l'edició anterior.

La directora general de Barcelona Centre de Disseny, Isabel Roig, ha destacat que s'han complert dos dels principals objectius de la Barcelona Design Week, ja que s'ha augmentat l'assistència i la participació en les activitats, incrementant el públic internacional i acostant el disseny a la ciutadania, i alhora els assistents han fet una valoració molt positiva del contingut i els temes tractats.

Un "aparador internacional"

Sota el lema 'La invasió del disseny', aquesta edició ha ofert un programa de més de 70 activitats com conferències, exposicions, tallers, presentacions, activitats de 'networking' i presentacions, que han reunit creatius, empreses, professionals, emprenedors i públic general des del 2 de juny al Disseny Hub. El president de BCD, Pau Herrera, ha ressaltat la importància de tenir una setmana del disseny a la ciutat, ja que suposa un "aparador internacional" que connecta Barcelona amb grans urbs del món i que permet prendre el pols als temes més actuals en matèria de disseny.

En un comunicat, Herrera ha afegit que també és una plataforma que dóna a conèixer el disseny de Barcelona i els seus protagonistes, professionals, emprenedors i empreses, "que han convertit el disseny en la clau del seu èxit".

De quina manera el disseny pot millorar la societat?

El tret de sortida va ser a càrrec de la crítica de disseny a l'International New York Times i Frieze, Alice Rawsthorn, amb una conferència amb el títol 'I si la solució fos el disseny? Replantejant el paper del disseny en l'empresa i la societat', en què va aportar exemples de com el disseny pot millorar la societat posant el focus en àmbits com el medi ambient, la salut, l'educació, l'entorn i la qualitat de vida de diversos col·lectius desafavorits.

A la festa inaugural de la BDW han assistit més de 1.500 persones i durant el primer dia també s'han obert les portes de l'exposició 'Interfícies: 100 anys de disseny a Simon', coincidint amb el centenari de la companyia, que ha mostrat l'evolució del disseny industrial a través d'alguns dels productes més icònics de l'empresa.

La BDW ha acollit també la segona edició del 'congresstival' Design is Future, entre el 6 i el 8 de juny, que ha comptat amb la participació de més de 300 empreses i professionals, un 30% més que l'any passat, i ha ofert un cartell amb 15 experts de prestigi internacional.

Una de les novetats ha estat la primera edició de 'Design4Food: Quina relació tenen el disseny i la gastronomia?', un esdeveniment organitzat per BCD i l'estudi de disseny Papila amb la participació del director general del Basque Culinary Center, Joxe Mari Aizega, i el director general de la Fundació Alícia, Toni Massanés, entre d'altres professionals del sector.

Aquest any, més de 80 empreses, entitats i escoles han participat activament a la BDW, que ha comptat amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona, Simon, CaixaBank, Miele, Crevin, Epson i GFT.

stats