ART
Cultura 13/06/2012

Barcelona inaugura una escultura de Jaume Plensa cedida per la Fundació Vila Casas

L'obra 'Dell'Arte' s'ha instal·lat a la plaça del Museu Can Framis

Acn
1 min
Escultura de Jaume Plensa a la Fundació Vila Casas

BarcelonaBarcelona llueix des d'aquest dimecres una nova obra de l'escultor català Jaume Plensa. Es tracta de 'Dell'Arte', una peça que la Fundació Vila Casas va adquirir a Brussel·les l'any 2009 i que ara ha cedit a la ciutat. La peça s'ha instal·lat a la plaça del Museu Can Framis, davant mateix d'aquest centre creat per la pròpia fundació, amb el desig d'integrar l'art en l'espai urbà. L'obra representa els pecats de l'Infern de Dante Alighieri amb una sèrie d'esferes que pengen d'un gran cilindre.

'Dell'Arte' és una de les poques obres de Jaume Plensa que es poden veure a Barcelona. Així ho ha recordat l'impulsor de la seva exhibició en un espai públic, Antoni Vila Casas. "Un escultor com ell havia d'estar representat, i fins ara ho estava poc", ha indicat. El col·leccionista ha explicat que l'escultura duia una "tapa" a dalt del cilindre que ja es podia veure a Barcelona. Aquesta part de l'obra s'exposa a la Fundació Miró: dissenyada com una tapa de clavagueram, s'hi poden llegir els noms dels pecats que reprodueix l'obra instal·lada a la plaça de Can Framis.

Quant a la minsa presència d'obres de Jaume Plensa a Barcelona l'alcalde Xavier Trias ha reconegut que la seva representació és insuficient. L'alcalde ha parlat de l'escultor com una persona "estimada per la ciutat i que porta el nom de Barcelona per tot el món", i ha expressat que tant la ciutat com l'artista es mereixen tenir "més Plenses".

stats