MÚSICA
Cultura 05/09/2012

Barcelona homenatja John Cage amb exposicions, concerts i conferències

El Macba, l'Arts Santa Mònica, la Fundació Tàpies i la Virreina preparen actes per commemorar el centenari del naixement del músic nord-americà

Ara / Acn
1 min
Fotografies sobre John Cage exposades a La Virreina

BarcelonaEnguany es compleix el centenari del naixement del músic nord-americà John Cage, una de les personalitats musicals més destacades i influents del segle XX. Per aquest motiu, diversos espais artístics de Barcelona com la Virreina, el Macba, l'Arts Santa Mònica i la Fundació Tàpies han preparat exposicions, conferències i concerts.

La Virreina

El Centre de la Imatge és el primer a fer una exposició, 'Imatges del silenci', d'Emanuel Pimenta, que s'exhibirà del 7 al 26 de setembre. S'hi exposaran fotografies, partitures dibuixades a la realitat virtual, un vídeo i correspondència entre Pimenta i John Cage.

Arts Santa Mònica i Fundació Tàpies

L'experta en Cage i organitzadora d'alguns dels actes Carmen Pardo, organitza concerts, conferències i lectures al voltant del músic nord-americà en els dos centres d'art. El darrer dels concerts serà el 19 de desembre al paranimf de la Universitat de Barcelona.

Macba

El museu d'art contemporani dedicarà fins a finals d'any una secció a la seva pàgina web per parlar de Cage, on s'hi penjaran materials documentals, textos del catàleg de l'exposició que s'hi va fer el 2009 i alguns enregistraments d'entrevistes fetes a artistes parlant del músic.

stats