CINEMA
Cultura 29/04/2013

Arrenca el projecte de la pel·lícula 'Barcelona de 1714'

Els impulsors del film, a mig camí entre la ficció i l'animació i rodat en 3D, han començat una campanya de micromecenatge

Acn
1 min
L'ÚLTIM ESFORÇ 
 A dos quarts de 5 de la matinada de l'11 de setembre, 26.000 borbons comencen l'assalt a Barcelona. A les 3 de la tarda comença la capitulació de la ciutat.

BarcelonaA punt d'engegar-se el Tricentenari, un conjunt d'actes que recorden la lluita per les llibertats del 1714, ja ha sortit un projecte de pel·lícula. 'Barcelona 1714', liderat pel productor alemany-català Heiko Kraft i dirigit per la directora tarragonina Anna M. Bofarull, és un film a mig camí entre la ficció i l'animació, i es rodarà en 3D. El film explicarà el setge que va viure Barcelona fa gairebé tres segles, però amb una història d'amor com a eix central de l'argument. També es vol crear una aplicació com a canal de distribució, que permeti descarregar-se material extra vinculat al projecte, com jocs, gràfics o la banda sonora. Kraft i Bofarull han destacat que volien fer aquest camí de la mà d'un 'Consell de Cent del 2014'. Es tracta d'un grup de persones representatives de tots els àmbits de la societat civil catalana. Els impulsors del projecte han esmentat Miquel Calçada, Màrius Serra, Toni Albà, Biel Duran, Joan Crosas, Fermí Fernández, Quim Masferrer, Oriol Grau, Joan Reig, Joan Fortuny, Enric Masip, Ernest Benach i Patricia Gabancho, entre d'altres.

stats