Commemoració
Cultura 20/10/2011

Barcelona recordarà el centenari de l'enfonsament del Titanic en un hotel flotant

El 12 d'abril del 2012, quan es compleixin 100 anys de la catàstrofe, se celebrarà un sopar amb el mateix menú i vuit músics interpretaran la mateixa música que van sentir la nit de l'enfonsament

Efe
1 min

BarcelonaEl centenari de l'enfonsament del Titanic es recordarà a Barcelona en una gala commemorativa que tindrà lloc a l'hotel flotant de luxe Sunborn Barcelona, segons ha anunciat avui la Fundació Titanic, presidida per Jesús Ferreiro.

Ferreiro ha explicat que la vetllada se celebrarà la nit el 14 d'abril de 2012 a bord d'un dels vaixells més moderns i luxosos de l'actualitat, en què es reproduirà amb detall l'última nit del Titanic abans del seu enfonsament. El menú que s'oferirà als assistents serà el mateix que el figurava en la carta del restaurant Parisien del llegendari vaixell durant la seva última nit. Vuit músics, elegits entre músics no professionals i dirigits per un director internacional, interpretaran la mateixa música, i els comensals utilitzaran una reproducció de la coberteria de la White Star Line, companyia naviliera propietària del Titanic.

Aquest acte suposarà "el més entranyable, emotiu i més important", segons Ferreiro, de tots els organitzats a Barcelona durant l'any vinent per recordar l'enfonsament, entre els quals figuren una desfilada de moda d'època, una concentració de cotxes antics presidida pel "cotxe del Titanic" i un concurs infantil de dibuix.

També durant l'any del centenari, aquesta associació organitzarà un concurs de maquetes i una exposició, que s'exhibirà al Museu Marítim de Barcelona i reunirà una concentració de vaixells de pesca i esbarjo el 14 d'abril, que just en el moment en el qual es compleixi el centenari de l'enfonsament faran sonar les sirenes.

stats