MÚSICA
Cultura 02/06/2011

Barcelona Ciutat-Concert programa concerts gratuïts en espais emblemàtics

Dissabte 4 de juny a la tarda 3.000 joves estudiants de diferents escoles de música de Barcelona, entre elles el Taller de Músics, l'ESMUC o el Conservatori Superior de Música del Liceu, oferiran 50 concerts gratuïts simultanis en espais com el Museu Picasso, el Pati Manning, el CaixaForum, el Monestir de Pedralbes o el Palau Robert, entre d'altres

Redacció
2 min
Gospel Messengers Taller Musics

BarcelonaDissabte se celebra Barcelona Ciutat-Concert, una iniciativa mitjançant la qual 3.000 joves estudiants de diferents escoles de música de Barcelona oferiran 50 concerts gratuïts simultanis en espais emblemàtics de la ciutat.

Alumnes del Taller de Músics, l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), el Conservatori Superior de Música del Liceu, el Conservatori Municipal de Música de Barcelona, l'Acadèmia Marshall, el Centre Artesà Tradicionàrius (CAT), l'Aula de Música Tradicional i Popular o l'escola de DJ i música electrònica Microfusa, entre d'altres, tocaran al voltant de les 18 h en espais emblemàtics com el Museu Picasso, el Pati Manning, el CaixaForum, el Monestir de Pedralbes o el Palau Robert; punts turístics com el Zoo, el Tibidabo o el Castell de Montjuïc; terrasses d’hotels i restaurants com l’hotel W, el Mandarin Oriental, l’Arts, el Bestial o l’Attic; i també a diferents Biblioteques i Centres Cívics de la ciutat.

L'oferta de concerts, que es pot consultar pels districtes on se celebraran al web de Barcelona Ciutat-Concert, inclourà una àmplia varietat d'estils i formacions: clàssica a càrrec d'orquestres simfòniques, música de cambra, recitals de piano, òpera i cant coral; jazz, swing, gospel, pop-rock, funk, hip-hop, música electrònica i música popular i tradicional.

Un dels concerts estelars de la jornada serà el dels Gospel Messengers del Taller de Músics, que clausuraran la jornada a les 21 h a l'Ateneu Barcelonès. Dirigits per Ramon Escalé, hi presentaran l'espectacle The New Generations, una selecció de grans èxits de noms consagrats del gospel contemporani com Kirk Franklin, Mariah Carey, Timothy Wright i Bazil Meade, a més de clàssics del gènere o temes del grans cors americans com Mississippi Mass Choir o Harlem Gospel Singers.

Barcelona Ciutat-Concert és una iniciativa de l’Associació Cultural SecretsBCN, que vol celebrar aquesta jornada de manera anual. Segons aquesta associació, les Escoles de Música s'han d’entendre com una inversió en educació.

stats