Publicitat
Publicitat

CULTURA

Pere Camps, del BarnaSants, Carme Sansa i La Porta, Premis Nacionals de Cultura 2012

La Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d'Empordà també rep el guardó del CoNCA

El Consell Nacional de la Cultura i les Arts, el CoNCA, ha fet públics alguns dels Premis Nacionals de Cultura 2012, amb mesos de retard a causa de la inexistència d'aquest organisme, reformulat fa unes setmanes. Els premis de les categories de música, teatre, dansa i circ són per a:

Pere Camps, director del festival de cançó d'autor BarnaSants, creat el 1996.

L'actriu Carme Sansa, pel paper a 'Vostè ja ho entendrà', que va presentar l'any passat al Teatre Tantarantana, un monòleg de Claudio Magris. Sansa ha treballat al teatre des que va passar per l'Escola d'Art Dramàtic Adrià Gual als anys 60, fins avui. S'endú el Premi Nacional de Cultura.

L'Associació de Dansa Independent de Barcelona La Porta ha guanyat el Premi Nacional de Dansa. Es va fundar el 1996 i és un dels epicentres de la dansa alternativa de Barcelona (forma part del festival Grec) i ha contribuït a activar el sector, donar visibilitat als creadors i a donar suport als emergents.

En circ, el CoNCA ha premiat la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d'Empordà, "pel seu rigor professional i per la tasca pedagògica i educativa que desenvolupa". També es fa fundar el 1996 i des del 2011 col·labora amb Educació Sense Fronteres.

Els Premis Nacionals de Cultura tenen setze categories, que són: arquitectura i espai públic, arts visuals, audiovisuals, cinema, circ, còmic, cultura popular, dansa, disseny, literatura, música, patrimoni cultural, pensament i cultura científics, projecció social de la llengua catalana, teatre i un premi especial que reconeix la trajectòria professional i artística d'una persona al llarg de la seva vida.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT