CULTURA
Cultura 12/04/2012

El BarriBrossa 2012 s'endinsarà en el llegat dels avantguardistes de 'Dau al Set'

Espectacles, 'performances' i debats gratuïts ompliran Ciutat Vella del 16 al 27 d'abril

Acn
1 min

BARCELONAEls nous territoris de la poesia, l'espectacle intergenèric i les avantguardes artístiques són la matèria primera del BarriBrossa, que arriba a la novena edició. Aquest 2012 el certàmen se centra en propostes que recuperen l'anomenada 'Aegona avantguarda catalana', que té com a referent la publicació 'Dau al Set' (1947-1955), al voltant de la qual es van aplegar creadors com el mateix Joan Brossa, Antoni Tàpies o Joan Ponç.

El director de La Seca Espai Brossa, Hernan Bonnín, ha descrit el BarriBrossa no com un festival sinó com "una mostra que vol donar llum" a certs temes poc vistos a la ciutat i, en els darrers anys, que té la voluntat de recuperar el llegat de les avantguardes artístiques a Catalunya.

Entre el 16 i el 27 d'abril el Museu Picasso, el Convent de Sant Agustí, el MACBA i el CCCB acolliran nou activitats programades, totes gratuïtes. Quatre activitats tracten el llegat de 'Dau al Set' de forma directa. Aquests són: un debat al Museu Picasso sobre l'univers brossià, el col·lectiu artístic i el propi Picasso; l'espectacle teatral de tribut als artistes de 'Dau al 7', dirigit per Xavier Giménez Casas; 'L'herència elevada al setè dau' (al Macba); i l'homenatge musical al col·lectiu, 'Instruments per beure vents', de Pasquale Bavaro.

També es realitzarà un itinerari a peu pel barri de Sant Gervasi, on Joan Brossa i alguns integrants de 'Dau al Set' van fer vida, una desfilada de màscares d'inspiració brossiana, l'espectacle 'Una constel·lació', la presentació del primer volum de la reedició del teatre complet de Joan Brossa o la lectura de l''Alfabet Desbaratat' de l'artista (al CCCB).

stats