Publicitat
Publicitat

Cinema

Un estiu de terceres i quartes parts cinematogràfiques

Nous lliuraments de Batman, Spiderman i Bourne i la tornada de Ridley Scott a la ciència-ficció subratllen la falta d'idees de Hollywood per a l'estiu, amb permís del revolucionari 'Dictador' de Sacha Baron Cohen

Encara que 'Los Vengadores' ha estat l'èxit de taquilla des de començament d'any, els superherois que no formaven part del càsting es cobren ara la revenja. Batman ha demostrat que l'acció d'alta volada i el discurs filosòfic no són incompatibles, sobretot des que Christopher Nolan va agafar les regnes de la saga cinematogràfica. "El caballero oscuro: la leyenda renace" trobarà a faltar al oscaritzat Heath Ledger, però s'ha reinventat a Catwoman amb els trets d'Anne Hathaway, a més de sumar a Marion Cotillard a un repartiment que seguirà capitanejat per Christian Bale.

Andrew Garfield, nou Spiderman

Spiderman, per la seva banda, reinicia saga cinc anys després de 'Spiderman 3'. Marc Webb pren el relleu de Sam Raimi i fa creu i ratlla a 'The Amazing Spiderman', amb Andrew Garfield com a nou heroi en malles. Un heroi més mundà però no menys adrenalític, l'agent Jason Bourne, seguirà buscant en la seva memòria i enfrontant-se a diferents conspiracions a 'El legado de Bourne", amb la qual Matt Damon tornarà a mesurar el seu èxit a la taquilla.
També està per veure que sense la tinent Ripley que interpretava Sigourney Weaver, la tornada de Ridley Scott als orígens del seu univers 'Alien' a' Prometheus' revisqui l'aura èpica espacial iniciada l'any 1979 . Michael Fassbender, Noomi Rapace, Charlize Theron i Guy Pearce l'acompanyen en el viatge.

Velles glòries del cinema d'acció
També necessiten anar acompanyats, que són ja veterans, les velles glòries del cinema d'acció –Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis i Eric Roberts, entre d'altres– que es donen una segona oportunitat per assegurar-se una jubilació daurada en "Los mercenarios 2" .
A bans que Steven Spielberg s'estreni amb vista a l'Oscar la seva biografia d'Abraham Lincoln amb Daniel Day Lewis, veurem el president nord-americà diversificant tasques com a heroi nocturn a "Abraham Lincoln: cazador de vampiros".
L'únic que sembla trencar el to de superproducció convencional és el sempre polèmic Sacha Baron Cohen, que en la seva enèsima reencarnació es converteix en 'El dictador' a l'estil de l'Orient Mitjà amb el qual ja ha irromput, en termes promocionals, als Ò scar i al Festival de Cannes.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de