Cultura 23/07/2012

Els Beach Boys, 50 anys de 'good vibrations' a Barcelona

L.s.
1 min
El vocalista dels Beach Boys, Mike Love, actuant aquest dissabte a Castella i Lleó.

Qui sap què ha passat perquè els membres vius dels mítics Beach Boys hagin arraconat trenta anys de disputes legals pels drets d'autor dels seus temes i hagin tornat a sortir de gira plegats. El que és segur és que ha passat temps: el retrobament serveix per commemorar els 50 anys del naixement d'una banda que va personificar la cultura i l'estil de vida surf californiana dels anys 60 als Estats Units. Els germans Wilson eren el cor dels nois de la platja: Brian (compositor dels grans èxits de la banda i primer desertor del grup per problemes personals), Carl i Dennis (tots dos difunts), als quals es va afegir el seu cosí Mike Love, Al Jardine i Bruce Johnston.

Tots ells, amb el seu guitarrista original, David Marks, han enregistrat aquest 2011 un nou disc, That's why God made the radio . El primer àlbum d'estudi en 20 anys els ha servit d'excusa per fer una gira que és un acte d'homenatge i nostàlgia a la seva època daurada. Diu la llegenda que van arribar a rivalitzar amb els Beatles, amb qui compartien discogràfica, Capitol Records.

El concert que oferiran aquesta nit al Poble Espanyol -on Brian Wilson ja va actuar en solitari el 2005- promet ser llarg, de més de dues hores, i serà un repàs dels grans èxits d'una banda que ha venut 100 milions de discos des del 1961. El llistat de 40 cançons que inclou el setlist està farcit d'himnes incontestables dels anys 60 i 70 com ara Surfin' USA , Kokomo , Good vibrations , Help me Rhonda , Do you wanna dance , Don't worry baby i Surfer girl . Vaja, Fun, fun, fun .

stats