Música
Cultura 21/05/2012

Escolta les 15 cançons dels Bee Gees que han passat a la història

Repassem la trajectòria dels grup de Robin Gibb a través dels seus èxits musicals, del 1965 al 2003

Ara
3 min

BarcelonaLa carrera del cantant i compositor Robin Gibb, mort el diumenge als 62 anys, es va estendre al llarg de sis dècades però va ser amb el grup format amb els seus dos germans, el Bee Gees, que es va convertir en tota una llegenda de la música.

Fem una selecció de 12 cançons d'aquest grup que han passat a la història i que encara sonen avui en dia. Les podeu escoltar, per ordre, en aquesta llista de Spotify.

1. Spicks and Specks: Primer tema que aocnsegueix ser número 1 a Austràlia, recollit en el primer disc de la banda, 'The Bee Gees sing and play 14 Barry Gibb songs'

2. New York meaning disaster 1941: El 1967 tornen a Anglaterra i graben 'First', amb tots els temes compostos per ells. En aquella època, junt amb els tres germans hi actuaven Colin Petersen, com a bateria, i Vince Melouney, com a guitarra.

3. To love somebody: Un altre dels èxits del primer disc anglès que passaria a la història.

4. Massachusetts: Aquesta cançó va ser un dels hits de l'àlbum 'Horizontal', de l'any 1968, i un dels seus primers èxits a nivell internacional ja que el disc es va llençar arreu del món.

5. How Can You Mend a Broken Heart?: Aquest tema, escrit després d'una etapa de separació musical dels tres germans Gibb, va ser un dels primers en arribar al número 1 de les llistes de més venuts, en concret als EUA. Era l'any 1971 i l'album 'Trafalgar'.

6. Nights on Broadway: Comença la seva etapa americana, amb mànager a Miami, amb els àlbums 'Main Course' (1975), on apareixen les nits a Broadway, i 'Mr. Natural'.

7. Jive talkin': Va ser la gran cançó de retorn dels Bee Gees, el 1975, perquè des del 1971 no arribaven als 'tops' dels països anglosaxons.

8. You should be dancing: Amb aquest tema de l'àlbum 'Children of the world' el 1976 ja barregen música 'disco' i ryth'n'blues, marquen estil i tornen a ser números 1 als EUA.

9. Stain'Alive: La cançó estrella de la conegudíssima banda sonora de la pel·lícula 'Saturday Night Fever' de 1977. És tot un clàssic que encara sona en les pistes de ball avui en dia.

10. How Deep is your love: Aquest èxit també formava part de la banda sonora del film interpretat per John Travolta que es va convertir, musicalment, en el moment culminant de la carrera dels Bee Gees

11. Night Fever: Un altre 'hit' de la pel·lícula. Les dues últimes van ser els primers números 1 d'èxits dels Bee Gees a Espanya el 1977.

12. More than a woman: Aquesta famosíssima cançó també pertany a la banda sonora de 'Saturday Night Fever'. A la pel·lícula en sortien dues versions, la dels Bee Gees i la que interpretava el grup Tavares.

13. Too much heaven: El falset de Barry i Robin és el que predomina al disc 'Spirits Having Flown' de 1979, amb dos èxits com 'Tragedy' i aquest 'Too much heaven'.

14. 'You win again': A partir del 1981 cau lleugerament la seva popularitat. la banda que acompanyava els germans es dissol i ells es dediquen a fer de compositors i lletristes per altres cantants. Es reuneixen de nou el 1987 per gravar l'àlbum E.S.P. on hi ha 'You win again', amb el que guanyen de nou els podis a les llistes.

15. 'Alone': El 1989 ('One'), el 1991 ('High Civilization'), el 1993 ('Size Isn't Everything') i el 1997 ('Still Waters'), quan publiquen un nou hit, 'Alone', amb veus en plena forma, treuen nous discos. L'últim surt el 2001, 'This is where I came in', dos anys abans de la mort de Maurice.

stats