Cinema
Cultura 07/11/2011

Beefeater In-Edit premia la sorprenent odissea d'un músic addicte al 'crack' a 'Last days here'

'Next music station: Marocco', el documental de Fermin Muguruza sobre la diversitat musical del Marroc, premi al millor documental nacional

Ara
2 min
Bobby Liebling, cantant de Pentagram

BarcelonaEl Festival In-Edit, que ahir va concloure la seva novena edició, va donar a conèixer els guanyadors de la competició oficial nacional i internacional, respectivament Next music station: Marocco, de Fermin Muguruza, i Last days here, de Don Argott i Demian Fenton.

El jurat va destacar de Next music station: Marocco "el valor documental d'aquest exhaustiu viatge a través de les múltiples cares de la música viva i poderosa d'un país, des de les tradicions de música com gnawa fins a estils contemporanis com el hip-hop". La pel·lícula forma part d'una sèrie documental que la cadena Al-Jazira va encarregar al músic Fermin Muguruza, antic membre de Negu Gorriak i Kortatu.

Last days here, premi al millor documental internacional, és un retrat de l'agonia i la lluita per ressuscitar de Bobby Liebling, cantant de la banda de heavy Pentagram, enfonsat al soterrani dels seus pares des de fa un grapat d'anys per culpa de l'addicció al crack i la cocaïna. El jurat va destacar que la pel·lícula "reflecteix l'esperit del festival", i el potencial per "sorprendre'ns i traslladar-nos a llocs inesperats, veritablement més estranys que la ficció: si no existissin, hauria sigut impossible inventar-se aquests personatges increïbles, plens d'humanitat salvatge i fantasies de rock'n'roll surrealista".

El jurat també va voler donar una menció especial al documental brasiler O samba que mora em mim, "una pel·lícula bella i impecable que ens deixa un regust a sol i esperança".

L'In-edit ha tornat a incrementar les xifres d'assistència respecte a l'edició anterior. Amb dades encara per concretar, ahir ja podien afirmar que més de 30.000 espectadors han passat pel festival aquests dies, que ha exhaurit les entrades per a pel·lícules com George Harrison: Living in a material world, The ballad of Genesis and Lady Jane, Queen - Days of our lives, etc.

stats