Cinema
Cultura 19/12/2011

La Berlinale selecciona dos films espanyols

Antonio Chavarrías amb 'Dictado' competirà a la secció oficial i 'La chispa de la vida' d'Àlex de la Iglesia s'exhibirà a la Secció Especial

Ara
1 min

BarcelonaLa pel·lícula Dictado del cineasta espanyol Antonio Chavarrías ja està al llistó de sortida per la carrera de l'`Ós d'Or del Festival Internacional de Cinema de Berlín, que es celebrarà entre els dies 9 i 19 de febrer a la ciutat alemanya. El film és un trhiller psicològic protagonitzat per Juan Diego Botto, Bárbara Lennie, Mágia Pérez i les catalanes Nora Navas, una de les actrius de Pa Negre, i Àgata Roca.

Chavarrías, director de Las vidas de Celia, Volverás i Susanna, va aconseguir fa dos años dos grans premis a Berlín com a coproductor de la Teta Asustada. Els rivals de Chavarrías seran el polèmic cineasta filipí Brillante Mendoza, el nord-americà Stephen Daldry, director de Billy Elliot i El lector, el xinès Jin ling Shí San Chai, i l'indonesi Edwin.

L'altre espanyol que ha estat seleccionat per la Berlinale és Álex de la Iglesia. El cineasta participarà a la Secció Especial amb La chispa de la vida, protagonitzada per José Mota i Salma Hayek. El film és una paròdia del món de l'espectacle protagonitzat per un publicista a l'atur amb problemes econòmics, que decideix treure rèdit d'un terrible accident. Ell és la víctima, queda atrapat, i mentre es debat entre la vida i la mort, explota la seva situació davant els mitjans de comunicació.

stats