Publicitat
Publicitat

CINEMA

El jurat de Mike Leigh promet una Berlinale "revolucionària" i compromesa

La pel·lícula franco-espanyola 'Les adieux à la reine' inaugura la mostra amb Diane Kruger fent de Maria Antonieta

El jurat de la Berlinale, liderat pel director britànic Mike Leigh, promet un festival atent a "totes les revolucions", de la francesa a les actuals, en l'obertura avui de la desfilada d'aspirants als Óssos, amb la franco-espanyola 'Les adieux à la reine' i Diane Kruger fent de Maria Antonieta. "No volem anticipar-nos al que veuran, però hi ha un gran potencial de temes que commouen avui al món", va dir Leigh, sobre la decisió del director de la Berlinale, Dieter Kosslick, de convertir en eix temàtic la primavera àrab i altres revolucions pendents.

Leigh ha aparegut custodiat pels seus companys de jurat: l'actriu francesa Charlotte Gainsbourg i l'alemanya Barbara Sukowa, així com el nord-americà Jake Gyllenhaal, el director iranià Asghar Farhadi –Ós d'Or de 2011 amb 'Nader and Simin. Una separación'–, la seva col·lega francès François Ozon i l'escriptor algerià Boualem Sansal.

"La revolució francesa va ser la 'mare' de totes les revolucions. Nosaltres, els seus fills, hem de preservar molt alt aquest esperit", ha dit Sansal . 'Les adieux à la reine', dirigida per Benoit Jacquot, inaugura la desfilada dels 18 aspirants a l'Ós, entre ells 'Cesare deve morire', dels italians Paolo i Vittorio Taviani i 'Dictat', del català Antonio Chavarrías.

Si voleu veure com es presenta la Berlinale més imprevisible, feu-ho a l'ARA LLEGIM.

Els llibres que ens fan grans

Etiquetes

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT