Publicitat
Publicitat

Obituari

Mor als 48 anys Bernardo Bonezzi, un dels exponents de la Movida Madrileña

Va ser líder del grup Zombies i va compondre la cançó 'Groenlandia'. Va fer les bandes sonores de les pel·lícules de Pedro Almodóvar 'Matador', 'La ley del deseo' i 'Laberinto de pasiones'

El músic Bernardo Bonezzi , líder del mític grup de la Movida Madrileña Zombies , autor de la cançó ' Groenlandia ' i guanyador d'un Goya per les seves composicions per al cinema , ha mort avui al seu domicili als 48 anys . El cos del músic , trobat sense vida al seu domicili aquest migdia , és a hores d'ara a l'Institut Anatòmic Forense a l'espera que demà se li practiqui l'autòpsia , segons han informat fonts oficials .

Bonezzi , que aquest mateix any havia publicat 'La esencia de la ciencia' i ' Esencias ' , va ser durant l'època de la Movida un assidu col·laborador de Pedro Almodóvar , per a qui va compondre les bandes sonores de 'Laberinto de pasiones' , 'Qué he hecho yo para merecer esto?' , ' Matador' i ' La Ley del deseo' .

'Groenlandia', himne dels 80

L'autor del que va ser un himne dels vuitanta , 'Groenlandia' , va aconseguir un Goya amb la banda sonora de 'Nadie hablará de nosotras cuando hayamos muerto' i va ser candidat a quatre premis de l'Acadèmia del Cine per alguns dels seus 40 treballs per a la gran pantalla .

Bonezzi , de pare italià i mare brasilera , va formar Zombies amb només tretze anys, que va ser el primer grup que va actuar a la sala El Sol , el temple de la Movida .

Després de compondre la música de més de 40 pel·lícules i de treballs per a televisió com ' Farmacia de guardia' va decidir agafar-se un descans en el qual va produir una trilogia dedicada a les fases del dia .

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT