Publicitat
Publicitat

ARA Llegim

Peralada explora els vincles mallorquins de la nissaga dels Rocabertí

L'exposició 'Els comtes de Peralada i Mallorca' del castell de Peralada recupera i reivindica durant tot l'estiu els vincles amb l'illa a partir de documents, material bibliogràfic, mobiliari i quadres

Els Rocabertí han estat una de les nissagues nobiliàries més importants de Catalunya i Mallorca. La relació del llinatge amb l'illa –que passa per vincles amb Jaume I, els comtes Dalmau V i Jofre III– va perdurar fins a la seva extinció a finals del segle XIX. La biblioteca del castell de Peralada ret homenatge a la nissaga, reivindica i recupera els vincles amb l'illa i dóna a conèixer arreu la relació entre ambdós territoris a partir de documents dels comtes de Peralada (família Rocabertí) custodiats a l'Arxiu del Regne de Mallorca, documents particulars procedents de casa Vivot i valuosos llibres i objectes personals preservats a la biblioteca, a l'arxiu i al museu del castell de Peralada.

A més, l'exposició bibliogràfica i documental és complementada amb peces del fons museístic, mobiliari, quadres i retaules de pintors mallorquin propietat dels comtes de Peralada: obres d'Antoni Ribas, Fausto Morell i del cercle de Guillem Mesquida. Per últim, la mostra també compta amb retrats de la família fets per un dels millors retratistes del segle XIX, Vicente López.

Les

Més continguts de

le
PUBLICITAT
PUBLICITAT